*

Måndag
Hääärligt väder och det är bara april! gradera ligger runt 30C lite under lite över beror på när man tittar, precis som de bästa svenska sommardagarna. Så nu är man mycket ute på dagarna och leker. Sprang runt med C. och W på morgonen och mellan 11 och 2 var min lediga tid och då drog jag med  mig Dess till burlington för att hitta mig ett par till sommarskor som jag verkligen måste ha eftersom jag fick fina skavsår från helgen... Det blev inget skoshoppande men i påsen fick jag ¨med mig 2 par shorts en klänning och ett linne hem. Sedan blev det ännu mera sol resten av dagen. och på kvällen satt vi hemma hos dess och pratade med hennes familj- trevligt:)

Tisdag
Började dagen med att skicka iväg N. på bussen, sedan köra W. till skolan och efter det satt jag och C. i sandlådan fam tills att jag var ledig. Dess och jag hade bestämt oss för att ta oss iväg till tennisbanan och spela lite med det varma vädret gjorde att vi ångrade oss ganska snabbt. Åkte och köpte jordgubbar och vatten och la oss i solen istället, tennis får bli någon annan dag istället.. Jobbade slappt idag, C. sov och pojkarna lekte med vattenslangen så jag satt på en stol och solade lite;) Sedan avr det dags att skjutsa W. till simlektionen så jag gjorde iordning ett bad till N. C. sov fortfarande så jag lämnade över dem till K. som hade tagit sig en nap medans jag jobbade och sedan satt jag på badhuset i en timme utan att göra något alls medans jag väntade på att lektionen ´skulle sluta. Sedan på kv
llen blev det iofs lite mera att göra. och när dagen var slut  åkte vi till Burlington för att fika med geraldig chriss en till tys tjej och dess.

Updatering över helgen*

Fredag-
Fredagen började som vanligt med jobb, jobbade mellan 9 - 5:30 något sånt. För sedan packade familjen de sista väskorna och begav sig upp till New Hampshire till deras hus där.Gott att sluta tidigt. Städade undan lite snabbt och lite senare var det dags att ta svängen förbi Lexington och hämta upp Dess för att ta oss till Alewife för att möta Anna:)  Jätte roligt var det att se henne! Nästa på schemat var mat och vi åkte runt och irrade ett tag innan vi bestämde oss för Mexicanskt på Border Cafe. Gott gott. Sedan blev det en tidig kväll hemma hos mig.
Såg förresen en pungråtta idag!**

Lördag-
Var vi uppe i tid ändå, gjorde oss i ordning, käkade frukost, ringde sara och åkte iväg till IKEA. Roligt, man känner sig nästan lite som hemma där;) Vi gick i all fall runt där, jag och anna delade på en köttbullar och mos tallrik och sedan bar det av till "lilla affären" utanför kassorna. Och vad har dom där om inte Svenskt godis och lite mat! hehe blev lite shopping där, men har inte käkat upp det än ( + i kanten där;) )
Vi låg ute i solen ett tag men det var riktigt riktigt varmt så orkade inte ligga kvar där så länge. Blev lite shopping i bedford och efter det så tror jag att vi tog oss en sväng till Burlington? om jag inte mins fel. Blev iaf en sväng till cheesecake factory- Galet gott! Men man fick en allt för stor bit så efter var man för mätt. Gick runt på mallet lite och sedan åkte vi hem till mig igen, 100F stog det på termometern när vi åkte hem! Varmt varmt. Men när vi kom hem så la vi oss på en filt i gräset ett tag tills vi bestämde oss för att fixa iordning oss lite och börja med våran middag som blev potatisgratäng, grillat kött och rotfrukter i ungnen- jätte gott. efter så satte vi oss ute och pratade över ett glas vin,nachochips och guacamole. Satt ute tills klockan var ca 11 halv 12 i linne och kjol utan att frysa det minsta, riktigt sommarväder på runt 30c var det hela helgen. Sedan kom Geraldin och chriss förbi och kollade på film, Anna dess och jag var dock riktigt trötta och höll på att somna allihopa tror jag så så fort filmen var slut somnade vi snabbt.

Söndag-
på söndagen så skulle det bli ännu varmare och det avr tänkt att vi skulle ta en heldag i Boston, men de planerna slog vi snabbt bort. Istället så började vi dagen här med att käka frukost, sitta ute i solen och sedan tog vi oss en sväng ner till Concord för att köpa svenskt pärlsocker som Anna skulle ha med sig hem till New york. Men såklart så var den affären stängd på söndagar så jag får ta med det när jag åker till henne istället. Tog en sväng förbi Cvs och köpte solkräm och efter det så betsämde vi oss för att skippa tåget in till boston och körde in istället! haha det var ett misstag denna gången för det hade hänt en olycka eller något så vi fick stå och vänta i en bilkö i ett bra tag. Men tillslut kom vi fram och hittade en parkering. Otroligt varmt som det var och med Annas stora packning så var vi mer eller mindre helt slut när vi hade gått gatan upp till T-stationen i parken. Det blev altså inte mycket hon fick se av Boston men vi får försöka igen när det inte är riktigt så varmt och det är lite mindre packning att bära på.

Torsdag

Ojoj barn borde inte få ha lov tycker jag, dom kan gärna gå ett par timmar längre på dagarna med- hade inte gjort mig något!:) Har nog aldrig varit så trött som jag varit denna veckan någon gång tor jag, Men nu är det bara fredagen kvar och sen en ledig helg.
Jobbar 9-ca5 i morgon en kort och bra dag för efter det åker fmiljen till New Hampshire öber helgen. Och vd ca halv 7(?) ska jag åka och hämta Anna på Alewife!:D Åå va roligt det ska bli att se henne igen. Det blir nog en ganska fullproppad helg skulle jag tro- och riktigt fint väder ska det bli med, Gott!
Jobbade 2 timmar i morse, Fick komentaren "I think you should take a nap" av kt, sa inte emot utan sov i ca 1,5 timmar och sen fick jag gå upp för att hinna städa lite innan det var dags att gå upp igen. Tror att jag har kommit över min spindelskräck en aning för nu kan jag komma så när att det går att mosa en sko på dem, och det är inte små hjälplösa spindlar som man brukar se hemma utan dom här är fasen stora, kroppen benen ja Usch! men grejjen i alla fall var den att jag skulle berätta att det är inte en eller 2 jag har sett här sen jag flyttat hit utan massor av dem! Så numera går jag runt med en sko och en damsugare i bakfickan***;) Kan ju lägga till att visst jag har spindlar men dess har Fosiler som springer runt i hennes rum! hahha riktigt äckligt det med.

Tisdag

Hård dag och nu riktigt helslut i kroppen och huvudet

Vi bestämmde oss i alla fall idag för att i morgon och övermorgon ska vi sända dem på dagläger (lovvecka)

Måndag

Idag var det dags för Boston marathon- K. åkte vid halv 6 i morse ungefär men som tur var behövde inte vi åka med då. Vi pallrade oss iväg ( s. barnen och jag) vid 11 ungefär till Natic där vi skulle se K. springa förbi. Riktig tur hade vi för precis när vi kom fram till vägen de sprang på så kom hon springande, hon stannade i en halv min. Sa hej blev med på ett kort och sedan väntade ytterligare 3 timmars springning för henne. Hon klarade det på 4 timmar- det är riktigt bra ändå faktiskt! Usch skulle aldrig klara det men det är ca 25 000 pers som sprang i år. Efter Natic så åkte S. och pojkarna in till Boston för att se målet och möta upp K. Medans jag och C. åkte hem för att ta hennes nap. Hon låg och "lekte" pratade med sig själv i 2 timmar innan hon somnade- kunde lika järna ha åkt in till Boston vi med:P satt och inte gjorde något alls, städade lite gjorde lite av tvätten och när jag väl bestämmde mig för att träna lite så ringer K. och berättar att de är påbäg hem- " vi är hemma om 20 min." med andan i halsen så blev det upp i köket för att laga mat, men jag borde förstått att när amerikanare säger en tid så ska man altid lägga på minst dubbla tiden- för en timme senare var de hemma så det var bara att värma upp middagen i micron igen till ungarna.
Lekte ett tag med dem efter det och fick sluta tidigare vid halv 7 idag, gott:) {kte till Lexington f]or att ta en promenad med Elin och dess i höstrusk vädret som vi hade idag. Det var i alla fall riktigt gott att komma ut en sväng. Nu sitter jag här och kollar resor till caribbean:) hoppas starkt på att vi hittar någon bra här

Söndag

Vaknade i morse av av att C. kom in och ville leka i sandlådan vid 10 tiden sedan sprang hon in och ut några gånger innan vi han att gå upp. W. tittade allt in lite han med. Vi palrade oss upp och gjorde oss i ordning för lite tennis spelande i concord med sara izza och niclas. Sköt fram det lite så vi skulle träffas vid 12, lekte med barna lite före vi tog oss iväg. men det blev bara vi 4 tjejer för killen var för rädd att förlora över oss proffs;) hahah nej s[ var det v'll inte ritkigt men man kan ju altid låtsas. Vädret var kanon- känns som en sommardag i Sverige fast att det bara är april här än, hur härligt som hellst. Sommaren kommer nog dock att bli lite för varm om man ska tro på de andra som berättar om den...
Väl på banan så skulle jag och dess visa våra kunskaper mot sara och izza- och hmmm ja vi är såååå bra på tennis! inte* Det var dess som servade först och hon tog i för kung och fosterland = bollen flög lååångt över bollnätet bakom oss, över vägen och in på en hustomt på andra sidan vägen! hahah. sen blev det lite lösare slag. Men vi bestämmde oss för att vi ska ta och köpa varsitt racket och träna lite så vi kan spela lite mera- för roligt var det:) Spelade ett tag och både vi och våra " bangrannar" fick sig ett gott skratt lite då och då. Vid 3 bar det av hemmåt igen för att jobba, fick hjälp av dess och oj va vi har sprungit runt och lekt precis som barnen idag- riktigt slut är man nu efteråt. Har varit ritkigt roligt ändå för barnen har inte bråkat något alls- helt otroligt! jobbade till ca halv 9, fick reda lite å hur morgondagen kommer att avra med. Marathonet är i morgon men jag kommer tyvärr inte att få följa med ända in till Boston för att kolla- måste hem med C. för att hinna med hennes napp time. Och Dess den grisen blev bjuden till en red sox match av sina host parents i morgon! Gud va roligt det skulle vara och se:) 
Nu blir det till att få lite sömn om en liten stund* 

lördag

lördagen började med en sväng till lexington där jag hade klipptid vid 11:45. En tur som visade sig vara aldeles för dyr för mina små Au pair pengar, men det behövdes verkligen kan jag lova. Linda hade nog srikigt om hon hade sett mig innan tror jag;)  Så en lön fattigare med med ett otroligt mycket fräschare och kortare hår åkte jag hem till dess som hade suttit och väntat på mig i 3 timmar! haha hör här- hela 3 timmar tog det för mig på salongen idag! men gott som bara den var det när det var fixat.
Vi åkte och hämtade upp Katrne i burlington - riktigt schysst tjej faktiskt. Men vi hade lite idé torka alli hopa tror ag så det bar av til Lexington igen för att kolla på fejk slaget. Var ganska kul att ha sett lite av det faktiskt, blir nog inte så mycket tittande de andra dagarna men lite har vi i alla fall sett. ska lägga upp ett par bilder på det i morgon, blir inte så mycket med det i kväll. Efter slaget så åkte vi till en resturang kallad lemon tree- och gissa hur många gånger ni vill men ni kommer aldrig aldrig att kunna gissa vad jag käkade där!! kan berätta att Katrine och Elin är mer eller mindra stamgäster där ( de som fick oss att smaka) Dess har varit där en gång och har försökt att övertala mig att det är gott. Och idag small det- jag har käkat Suchi (stvning?) Och det var inte alls that bad! käkade inga slibbiga råa fiskbitar som simmade på en talrik utan det var rullar med ris och lite saker i, och det gick fint att äta faktiskt, men måste nog äta det ett par gånger till innan jag kommer att gilla det riktigt mycket.. Efter det hyrde vi Yes man som vi kollade på hemma hos K. medans vi v'ntade på att Elin och kriss skulle komma så åt vi hemalagat morotstårta som hennes host dad hade bakat- och det var Goood!
Nu ligger dess redan och sover tror jag så ska försöka se om det går att sno lite täcka och få lite sömn i natt, i morgon ska vi spela tennis:) Godnatt på er

Fredag

Jobbade en timme i morse, ensam med W och C så fick skjutsa dem till skolan- vi kom inte så mycket för sent faktiskt, var förresten den första dagen idag på väldigt länge som W. vaknade upp utan att riktigt visa att han hatar mig på morgonarna. Gott. Efter det så blev det hem igen, trött som jag var så gick jag och la mig igen, vaknade upp var 20 min och ställde fram klockan en halvtimme varje gång- klockan han aldrig att ringa idag.. Dess ringde vid 11? och vi bestämmde oss för att gå upp ta en promenad och en starbucksmugg på det. Tog en liten sväng i concord och det var riktigt gott att komma ut i solen. Har varit ritkigt fint väder i dag, har legat runt 70 F som är ca 20 grader tror ja, något sånt? Började jobba igen vid 1 och dess stannade kvar och hjälpte mig att leka med W. och C. N var fortfarande på skolan. Och lek det kan ag lova att det blev;) haha men det var riktigt roligt faktiskt, vi var ute i ca 2 timmar innan det var dags för dess att åka hem och jobba och för mig att hämta N.på skolan och skjutsa båda pojkarna till Clay class.. C var lite små grinig faktiskt, kan bero på att hon inte fick sova så länge idag.. Ska lägga upp lite bilder en annan dag. Dagen har gått ritkigt fort ändå, gjorde svenska pankakor till middag med:) K och S kom hem vid 7 och jag fick sluta 2-3 timmar tidigare än jag skulle ha gjort  ( får dock ta igen timmarna på söndag, men idag var det gott att gå tidigare)
Då blev det en sväng till Lexington för att träffa dess och Niclas som kom lite senare han med. Pratade med Otto på skpen med och han verkade ha det bra där hemma:) Vi hyrde en film och sen bar det av hem till mig för att titta på den, kan berätta att det inte blev så mycket tittande då, Australia hyrde vi och den verkade vara en aning dryg för oss så det blev spel och prat för våran del istället. Fick oss till och med lite corona som Nicklas hade tagit med sig och popcorn av K.

Måste bara skriva med en komentar sagt av dess host mom

:  we borrowed this movie called " to live with wolves", And I thought  that it would be about dogs- but now I se that it's actually about wolves...? "

Nähä säger du det ;)

Bokat och klart!:D

Idag sa vi hejdå till Otto som nu sitter på ett plan hem till Sverigen igen, tråkigt- Avundsjuk på honom som bara den dock! Det blev en fika från Starbucks ute i solen med Otto niklas och Anna- dess hade sin klass.. Men det var riktigt trevligt, gott att sitta ute i solen med- har varit jätte härligt väder idag:)
Efter det blev det hem och jobba igen, var ute med barnen hela dagen och har till och med brännt mig lite av solen idag :D Riktigt härligt- men om man redan börjar bränna sig så vill jag inte veta hur det kommer bli senare när den riktiga sommaren kommer! förstår inte detta att jag ska börja bli röd, har nästan aldrig varit det innan.... (kanske var turkiet resan för ett år sen som förstörde skinnet totalt eller vad tror ni tjejer? ;) haha)

Har förresten bokat  resa med anna nu- så mellan den 10/7 - 17/7 är vi i Miami!! :D Åå så härligt det ska bli, och i mitten av Augusti blir det antagligen en vecka i kalifornien med- gott gott! Nu ska jag sova ett par timmar innan det är dags att gå upp för att jobba igen

Är så himmla glad för att jag inte har såna små i huset...*

Ännu en dag gjord, dagarna går ganska fort ändå, eller det tycker man inte när man jobbar men nu efteråt i alla fall.. Jobbade en timme i morse, och W. var på sitt ordagrant Hata Lisa humör, men i dag tröttnade jag riktigt igen och hade ett riktigt snack med den stackars killen ( när kt skjutsade C. ;P ) Men det verkar som att det hjälpte denna gången faktiskt, för efter det har han varit jätte snäll- överdrivet snäll verkligen. Hoppas att det funkar för flera dagar än bara idag..Men Kt verkade inte vara riktigt lika glad idag, W. berättade säkert allt i hopa för henne i bilen till skolan skulle jag tro. Men men, det får man stå för.
På de lediga timmarna så hade jag och D. lite hemlighets saker att fixa innan O. åker hem, bara en vecka kvar nu(!) Och det var kul, haha flummade ut lite där i slutet :) Men det blir också väldigt bra tycker jag.
Sedan efter ett par timmar av det så bar det av hemmåt för jobb igen, vet inte riktigt vad vi har haft för oss, lite av varje. W. ska i alla fall börja att ta karate lektioner nästa vecka bestämmde de idag. Vet inte om det är bra eller dåligt för killen? Antingen så blir han ännu mera våld fixerad ( om det nu går) eller så kanske det går över lite.. kan ju hoppas på det sista!

Passade grannens barn idag med, inte den vanliga grannen utan ytterligare en till nu;) haha, kanske borde starta en firma snart..* nej men det skulle inte bli så farligt trodde jag, 2 tjejer var det, den äldsta är ca 4 år och den minsta 4 månader.. Men den äldsta gick och la sig snällt vid 8 när mamman fortfarande var kvar i huset, och så Hör här nu mina kära vänner, JAG- Lisa, satt och matade bäbisen med flaskan när mamman gick. Massa instruktioner sa hon till mig innan hon gick att si och så skulle det vara, och bäbisen var så lätt att lägga så.! man behövde bara ge henne mjölken och så sen var det bara att lägga henne, så skulle hon ligga och gråta i 5 min innan hon somnade. om hon inte sov efter 10 min och började skrika mera så skulle man ge henne den andra flaskan osv. Lätt som en plätt för hennes unge krånglade inte vid läggdags inte..
HAha jo men visst, det var ju lättare sagt än gjort. Tror att bäbisar gillar mig lika mycket som jag gillar dom- räcker det som svar?? behöver nog inte gå in på detajer för de som känner mig väl kan nog räkna ut det mesta ganska snabbt?;)

Nu får det bli en sväng till min absolut bästa säng så man orkar upp i morgon.
God natt på er


Måndag

Nu får jag tillbaka min favorit bil på veckorna igen:) ska bara lära mig på nytt att köra den stora igen, försöka att inte meja ner alla de andra bilarna när det är dags för att parkera!
S. har börjat på sitt nya jobb idag, gott att få han ur huset lite- är jag inte ensam att tycka heller tydligen;P
Men vad har jag gjort idag? vi låtsades som att det var onsdag idag så jobbade 8-9, slapp att ta W. till gymnastiken så passade på att träna lite istället (LITE) sen satt jag på skypen med min bror i 2 timmar- tiden gick fort där. och sedan var det dags att dra sig upp för att jobba igen, han med och diska min välbehövliga hög i lilla köket med i farten ut. W. hade en Playdate över så dom skötte sig rätt bra själva, lekte med C. istället och sen var det dags för hennes nap, 2 timmar idag- ganska lite för att vara henne ändå* var ensam en sväng och passade på att sitta ner i en kvart efter att tvätten och städningen var fixat, sen har dagen bara rullat på.
Gjorde play dough till pojkarna ( segade ut tiden riktigt mycket) :) och sedan var det dags för middagen, blev den vanliga sorts steken, ris och bönor idag. låter lite avanserat men berättar inte våra fusk hemligheter ;) haha. åt upp allt av ananasen som fanns kvar sen i går med. Gott gott:)

Sista timmen så fick jag alla att ta ett lååångt bad så slapp att anstränga mig allt för mycket där heller! haha vilken bra au pair jag är*
Nu ska jag ta och träna en snabbis igen, bara inte barnen kommer ner igen så ska det nog gå bra.

Helgen..

I Fredags så var det begravning hemma, hade varit väldigt fint och väldigt mycket folk, fullt i kyrkan berättade dom.

På lördagen var det dags för cluster meeting igen, men var rätt kul denna gången med Wolyboll mot ett annat cluster. riktigt kul, men kan inte säga att jag är något vidarebra och mina handleder hjälper mig inte direkt heller.. efter det så blev det en film med desirée otto och mia, och på kvällen drog vi oss iväg till harvard square, otto desirée niklas criss och jag, och käkade riktigt god mat på, ja nu kommer jag inte ihåg vad det hette... men gott avr det i alla fall, Vi släppte av niklas så att han skulle boka tid medans vi försökte hitta en parkeringsplats. Men det avr tjockt med bilar så stackaren fick stå ute i kylan i ca en timme! haha skakade när vi kom.. sen bar det av hem till otto och fick oss en drink medans vi försökte vara rockstjärnor** Sedan blev det hem och sova..


Och idag så sov vi ända till 20 i 12! gott gott. C. kom in och väckte oss en gång med "it´s morning time Ija!" efter att hon tröttnat på mina halvvakna mumlande svar så gick hon och vi somnade om lika snabbt igen. vaknade av dess telefon 20 i 12 och efter et ringde otto som inte undrade om vi skulle med in till boston. Gjorde oss i ordning snabbt och sen bar det iväg. Men upptäckte snabbt att jag inte hade någon energi alls i kroppen och var allmänt osocial och tråkig. blev lite bättre efter en runda på starbucks med lite snabb energi. Då märkte man även vilket härligt väder det var ute! soligt och gott- riktigt vårväder:)
hem och jobba ett par timmar och nu vet jag inte vad det blir, en film kanske inte blir helt fel.


RSS 2.0